Inloggen
Welkom terug!
Nog geen account?Meld je hier gratis aan
Home / Blog / Korting / Korting op treinkaartjes

Korting op treinkaartjes

Door James - op 12-08-2018 - Update 18-09-2018
Korting op treinkaartjes

Het kan weleens voorkomen dat je niet de mogelijkheid hebt om met een auto of ander vervoersmiddel naar je bestemming te kunnen komen. Het openbaar vervoer is dan een waardige, maar vaak relatief dure vervanger. Er kleven echter ook enkele handige voordelen aan het reizen met het openbaar vervoer. Zo zet de trein je vaak precies af in het centrum, hoef je geen parkeerplaats te zoeken én kun je af en toe toch treinkaartjes met korting op de kop tikken.

Treinkaartjes met korting bij EerstJames

Helaas zijn de treinkaartjes de afgelopen jaren een flink stuk duurder geworden, zeker na de invoering van de OV-chipkaart. Sinds 2008 zijn de prijzen namelijk volgens NS met minstens 25 procent gestegen. Gelukkig kun je dankzij EerstJames alsnog voordelig reizen. Wij sommen enkele tips voor je op om goedkope treinkaartjes te kunnen scoren.

>> Met Groupactie ben je verzekerd van de allerbeste reisdeals! <<

Dal Voordeel abonnement

Te beginnen bij de NS zelf. Maak je veel gebruik van het openbaar vervoer en kun je prima buitenom de spits reizen, dan loont het zich om een Dal Voordeel abonnement aan te schaffen. Voor 50 euro reis je met 40% korting tussen 9:00 en 16:00 uur en tussen 18:30 en 6:30 uur. Ben je net afgestudeerd, dan mag je gratis dit abonnement aanvragen.

Kortingsacties

EerstJames biedt verschillende kortingscodes van aanbieders aan waarmee je goedkope treinkaartjes kunt scoren. Kijk snel op onze website voor kortingscodes die voor jou van toepassing kunnen zijn en bestel gemakkelijk treinkaartjes met korting!

Tip: Houd ook Groupdeal in de gaten om geen enkele korting op treinkaartjes te missen!

Bestel E-tickets

Het wordt steeds moeilijker om aan een fysiek kaartje te komen tegenwoordig. Het openbaar vervoer hamert erop dat steeds meer via de OV-chipkaart moet gaan. Reis je niet vaak met de trein, dan loont het zich echter om de aanschafkosten te ontwijken van de OV-chipkaart en een E-ticket uit te printen. Dit is nog altijd goedkoper dan het kopen van een los kaartje tegenwoordig.

Buitenland? Reis doordeweeks en op 'ongunstige' tijdstippen

Ga je op reis met de trein naar het buitenland, dan loont het zich vaak om op 'ongunstige' tijden te reizen, ofwel tijden waarop er weinig gebruikgemaakt wordt van het OV. Denk aan heel vroeg of juist heel laat vertrekken. Deze treinreizen leveren vaak treinkaartjes met 'zelfgemaakte' korting op en zo scoor je gemakkelijk goedkope treinkaartjes.

Vergelijk aanbieders

Misschien wel de meest belangrijke tip wanneer je op zoek bent naar goedkope treinkaartjes om te reizen in het buitenland. Op internationale trajecten komt het voor dat meerdere spoorwegmaatschappijen exact dezelfde reis aanbieden. Het verschil zit 'm vaak in de treinsnelheid, klasse en serviceniveau. Ben je niet vies van wat minder luxe, dan loont het zich om het goedkoopste alternatief te pakken.

Geschreven door:
James James

James schrijft graag over kortingscodes, kortingstips en hoe je het meeste uit je online bestellingen kunt halen!

Categorieën Korting
Copyright © 2014 - 2019 EerstJames.nl