EerstJames > Vergelijk & korting voor de laagste prijs
Volg ons :
Inloggen
Welkom terug!
Nog geen account?Meld je hier gratis aan

Het belang van een kerstpakket

Kerstpakketten zijn van groot belang voor de medewerkers van uw bedrijf, maar waarom eigenlijk? Welk effect heeft dit geschenk op de mentaliteit van uw werknemers?U kunt het hieronder allemaal nalezen. Doe er uw voordeel mee en zet het personeel in het zonnetje, het komt u met het oog op de toekomst vast ten goede, aldus een van de grootste leveranciers van een originele kerstpakketten.

Motivatie

De laatste jaren wordt er steeds vaker bezuinigd op kerstpakketten. Dit is deels te wijten aan de economische crisis. Maar juist in deze tijden is het niet slim om juist op dit aspect te gaan bezuinigen. Kerstpakketten is namelijk motivatie voor de medewerkers om harder te werken. Wanneer zij geen kerstpakket ontvangen, neemt deze motivatie af en dat kan funest zijn in tijden van crisis. Ook als een groot kerstpakket er dit jaar niet in zit is het toch aan te raden om iets kleins te geven aan de medewerkers.

Betere werksfeer

Daarnaast krijgen de werknemers op deze manier niet het gevoel dat ze zomaar een werknemer zijn maar dat er echt aan hun wordt gedacht. Het kerstpakket is nu eenmaal persoonlijk en hierdoor weten werknemers weer dat er echt aan hen en hun welzijn wordt gedacht.
Een ander voordeel aan kerstpakketten is dat je beter aanspreekbaar wordt voor uw werknemers. Meestal zit de werkgever op een andere plek dan het personeel en dit zorgt voor een afstand tussen deze twee. Door middel van een kerstpakket wordt deze afstand weggenomen en wordt u als werkgever aanspreekbaar voor de werknemers. Het personeel komt een bedankje brengen voor het kerstpakket en gaat sneller een gesprek aan.

Daarnaast is het ook zo dat de werksfeer onder het personeel onderling beter wordt omdat zij allemaal een blijk van waardering hebben gekregen. De sfeer op de werkvloer wordt beter zonder dat de productiviteit hieronder lijdt.

Kortom er zitten bijna alleen maar voordelen aan het geven van een kerstpakket de werksfeer wordt beter tussen het personeel en de werkgever. Daarnaast zijn de werknemers een stuk meer gemotiveerd om hun werk te doen. Er is dus geen reden om te bezuinigen op de kerstpakketten aangezien het bedrijf hier erg onder kan gaan lijden.