EerstJames > Vergelijk & korting voor de laagste prijs
Volg ons :
Inloggen
Welkom terug!
Nog geen account?Meld je hier gratis aan

Zorgverzekering vergelijken

Wanneer de maand December aanbreekt is het weer zover, de Zorg-maand is aangebroken. Hierin dient een keuze gemaakt te worden, waar je het komende jaar jou verzekering gaat af sluiten. In deze periode wordt er dan ook volop promotie gemaakt voor de verschillende verzekeringen. Ieder heeft zijn eigen prijs en kenmerken. Een goede keuze maken is dan ook lastig, met al deze verschillende verzekeraars, voorwaarden en verzekeringen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Door verzekeringen voor 2024 te vergelijken, worden de verschillende verzekeringen overzichtelijk bij elkaar gebracht. Je kunt dan op basis van de verschillende kenmerken een keuze maken. Doordat de verzekeringen overzichtelijk weergegeven worden, ben je weer op de hoogte van het actuele aanbod. Door een goed geïnformeerde keuze op je zorgverzekering te maken, kun je op jaar basis veel geld besparen!

Criteria zorgpolis

Er is dus verschil tussen verzekeringen, maar op welke criteria dien je te letten?

  • Eigen risico: Eigen risico is het bedrag dat zelf betaald dient te worden, voordat de verzekering de kosten dekt. Als u een hoger eigen risico toestaat is de premie van de verzekering goedkoper en vice versa.
  • Gecontracteerde zorg: Sinds 2014 is het mogelijk dat de zorgverzekeringen hun diensten niet bij alle zorgverleners aanbieden. Daardoor is het mogelijk dat je naar een ander ziekenhuis moet dan dat het dichtst bij je in de buurt ligt. Meer keuze in zorgaanbieders gaat gepaard met een hogere prijs
  • Prijs: Een ander criteria is de prijs, verschillende aanbieders hanteren dezelfde prijzen voor vergelijkbare verzekeringen.
  • Zorgkeuze: Binnen je verzekering kun je kiezen voor verschillende dekkingen, voor Fysiotherapie, bril, tandarts en alternatieve geneeswijze

Een goedkopere polis is niet slechter

Er zijn talloze verzekeringen, zelfs als deze vergelijkbare voorwaarden hebben. Toch worden er verschillende prijzen gehanteerd. Wanneer een verzekering een hogere prijs hanteert is dat zeker geen garantie dat deze betere zorg verleent. De kosten kunnen hem zitten in extra bedrijfskosten of een ander prijsbeleid. Onderzoek, voor je de aanname maakt dat een verzekering de beste is, dus eerst welke verschillen er zijn.