EerstJames > Vergelijk & korting voor de laagste prijs
Volg ons :
Inloggen
Welkom terug!
Nog geen account?Meld je hier gratis aan

Handige bakartikelen voor thuisbakkers

Door James - op 01-06-2023 - Update 30-06-2023
Handige bakartikelen voor thuisbakkers

Voor veel mensen is thuisbakken een passie en een creatieve uitlaatklep. Of je nu een ervaren thuisbakker bent of net begint, het hebben van de juiste bakartikelen is essentieel om heerlijke en prachtige creaties te maken. In dit artikel zullen we je inspireren met een overzicht van essentiële bakartikelen die elke thuisbakker in huis zou moeten hebben, van basishulpmiddelen tot gespecialiseerde apparatuur.

Basis bakartikelen

Voordat je jezelf onderdompelt in meer geavanceerde baktechnieken, zijn er een aantal basis bakartikelen die onmisbaar zijn in elke keuken. Hier zijn enkele essentiële items:

1. Mengkommen

Investeer in een set mengkommen van verschillende maten. Deze zijn handig voor het mengen van ingrediënten, het maken van beslag en het laten rijzen van deeg.

2. Maatbekers en naatlepels

Nauwkeurige metingen zijn cruciaal in bakken. Zorg ervoor dat je een set maatbekers en maatlepels hebt voor het meten van droge en vloeibare ingrediënten.

3. Deegroller

Een deegroller is nodig om deeg uit te rollen voor taarten, koekjes en gebak. Kies een stevige deegroller die prettig in de hand ligt.

4. Bakvormen

Investeer in een assortiment bakvormen, zoals ronde taartvormen, vierkante bakvormen en muffinvormen. Hiermee kun je verschillende soorten gebak maken.

Geavanceerde bakartikelen

Als je meer ervaring hebt en je bakvaardigheden wilt uitbreiden, zijn er enkele geavanceerde bakartikelen die van pas kunnen komen:

Keukenmachine

Een keukenmachine met een mengkom en verschillende hulpstukken kan je veel tijd en moeite besparen bij het mixen, kneden en kloppen van ingrediënten.

Decoratieve uitsteekvormpjes

Voeg wat creativiteit toe aan je baksels met decoratieve uitsteekvormpjes. Deze kleine metalen vormpjes komen in verschillende vormen en maten, zoals bloemen, dieren of geometrische figuren. Ze zijn perfect om koekjes, taartdecoraties of zelfs marsepein en fondant mee uit te snijden. Met deze vormpjes kun je je baksels een unieke en professionele uitstraling geven.

Bakstenen en -stenen

Als je graag zelfgemaakt brood bakt, overweeg dan de aanschaf van een baksteen of -steen. Deze helpen bij het zelf brood bakken voor het creëren van een knapperige korst en een luchtige binnenkant.

Specialiteit bakartikelen

Voor de meer avontuurlijke thuisbakkers zijn er ook enkele gespecialiseerde bakartikelen die je kunt toevoegen aan je collectie:

Springvormen

Springvormen zijn ideaal voor het maken van cheesecakes en andere delicate taarten. Ze hebben een verwijderbare zijkant, zodat je de taart gemakkelijk kunt losmaken zonder deze te beschadigen.

Macaronmatje

Voor degenen die zich willen wagen aan het maken van perfecte macarons, kan een macaronmatje van pas komen. Dit siliconen matje heeft voorgevormde cirkels die je helpen bij het maken van gelijkmatige macaronschelpen.

Suikerthermometer

Voor precisie in suikerwerk, zoals karamel of nougat, is een suikerthermometer onmisbaar. Hiermee kun je de exacte temperatuur van de suikersiroop meten.

Bak artikelen bestellen kan eenvoudig online. Bijvoorbeeld via de webshop van Bakwinkel (via https://www.bakwinkel.nl/) heb je zo alles in huis om de lekkerste recepten te maken. Wacht dus niet en start vandaag nog met lekker thuis te bakken!

Geschreven door:
James James

James schrijft graag over kortingscodes, kortingstips en hoe je het meeste uit je online bestellingen kunt halen!

Categorieën Korting