EerstJames > Vergelijk & korting voor de laagste prijs
Volg ons :
Inloggen
Welkom terug!
Nog geen account?Meld je hier gratis aan

Low budget kerstmarkt organiseren

Door James - op 13-06-2023 - Update 30-06-2023
Low budget kerstmarkt organiseren

Kerstmis is niet alleen een tijd van geven en ontvangen, maar ook van dankbaarheid en waardering. Als werkgever is het belangrijk om je personeel te laten zien dat je hun inzet waardeert. Een geweldige manier om dit te doen is door het organiseren van een low budget kerst markt. In dit artikel zullen we je inspireren met ideeën en tips om een memorabele kerst markt te creëren die je personeel zal verrassen en bedanken.

Planning en voorbereiding

Het organiseren van een low budget kerstmarkt begint met een goede planning en voorbereiding. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

1. Bepaal het budget

Stel een realistisch budget vast dat past bij de financiële mogelijkheden van je bedrijf. Bedenk hoeveel je kunt besteden aan decoraties, kraampjes, eten en drinken, en andere benodigdheden.

2. Stel een comité samen

Vorm een klein team van enthousiaste medewerkers om je te helpen bij de organisatie van de kerstmarkt. Verdeel taken en verantwoordelijkheden, zodat iedereen betrokken is bij het proces. Mocht je het organiniseren van de kerstmarkt uit handen willen geven voor een passend budget? Dan zijn er veel online aanbieders zoals kerst markten .nl om jou hierbij te helpen.

3. Kies een locatie

Selecteer een geschikte locatie voor de kerstmarkt. Dit kan een gemeenschappelijke ruimte op kantoor zijn, een nabijgelegen park of zelfs een gehuurde ruimte in de buurt. Zorg ervoor dat de locatie voldoende ruimte biedt voor kraampjes en activiteiten.

Creatieve kraampjes en activiteiten

Een kerstmarkt kan niet zonder kraampjes en activiteiten. Hier zijn enkele ideeën om een aantrekkelijke en interactieve kerstmarkt te creëren:

Doe-het-zelf kraampjes

Moedig je personeel aan om hun creatieve talenten te tonen door doe-het-zelf kraampjes op te zetten. Denk aan kraampjes waar ze handgemaakte kerstversieringen, kaarsen, of zelfs zelfgebakken lekkernijen kunnen verkopen. Dit voegt een persoonlijk tintje toe aan de kerstmarkt en stimuleert de teamgeest.

Entertainment

Zorg voor entertainment tijdens de kerstmarkt. Dit kan variëren van live muziekoptredens tot een kerstkaraoke-competitie of zelfs een grappige photobooth met kerstthema. Het doel is om een feestelijke sfeer te creëren en je personeel te vermaken.

Spelletjes en wedstrijden

Organiseer leuke spelletjes en wedstrijden waar je personeel aan kan deelnemen. Denk aan een kerstbingo, een sneeuwbalgooiwedstrijd of een kerstpuzzeluitdaging. Zorg voor kleine prijzen om de winnaars te belonen en de competitieve geest aan te wakkeren.

Eten en drinken

Een kerstmarkt is niet compleet zonder heerlijk eten en drinken. Hier zijn enkele suggesties om de smaakpapillen van je personeel te verwennen:

Foodtrucks

Overweeg het inhuren van lokale foodtrucks om een verscheidenheid aan smakelijke gerechten aan te bieden. Van hartige hapjes tot zoete lekkernijen, er is voor elk wat wils. Het voordeel van foodtrucks is dat ze vaak betaalbaar zijn en een informele en gezellige sfeer creëren.

Warme dranken

Niets verwarmt de ziel op een koude winterdag zoals warme dranken. Zorg voor een kraampje met warme chocolademelk, glühwein, koffie of thee. Voeg een assortiment aan smaakvolle siropen, specerijen en toppings toe, zodat je personeel hun drankjes naar wens kunnen personaliseren.

Bedankjes en goodie bags

Een kerstmarkt biedt een uitgelezen kans om je personeel te bedanken voor hun inzet. Hier zijn enkele ideeën voor bedankjes en goodie bags:

1. Persoonlijke bedankkaartjes

Laat je waardering zien door persoonlijke bedankkaartjes te schrijven voor elk personeelslid. Neem de tijd om specifiek te benoemen waarom je hun inzet waardeert en wens ze fijne feestdagen toe.

2. Kleinigheidjes

Bied kleine geschenken aan als blijk van waardering. Dit kunnen gepersonaliseerde kerstballen, sleutelhangers, of zelfs kalenders voor het komende jaar zijn. Het zijn de kleine gebaren die het verschil maken.

Geschreven door:
James James

James schrijft graag over kortingscodes, kortingstips en hoe je het meeste uit je online bestellingen kunt halen!

Categorieën Korting